Her vil jeg dele min passion for kager, lækkerier og comfort food. Jeg håber, at I vill kigge med og føle jer inspireret til at komme i køkkenet og kaste jer ud i nogle af opskrifterne. Jeg hjælper gerne med råd og forslag og skulle I have lyst til at jeg skal lave noget til en særlig lejlighed skal I bare skrive, så finder vi også ud af det.
- Maria

"Let's face it, a nice creamy chocolate
cake does a lot for a lot of people;
it does for me"

Audrey Hepburn

onsdag den 19. oktober 2011

Forsigtig start på Halloween

Halloween er jo græskar tid. Selvom vi stille og roligt er ved at tage den højtid til os i Danmark, kører den på højtryk i udlandet i øjeblikket og de vrimler med græskaropskrifter i i forskellige variationer og udklædninger.

Min spæde start i år blev disse græskar cupcakes med kaffe flødeskum:
Jeg lavede 6 store og 72 mini kager til børnehaven. Det var der nok til i denne opskrift.

340 gr mel
2 tsk natron
2 tsk bagepulver
2 tsk stødt kanel
½ tsk stødt muskat
½ tsk stødt nellike
salt
en dåse græskar puré (kan blandt andet købes her)
200 gr sukker
220 gr farin
2,4 dl madolie
4 æg

I en skål blandes mel, bagepulver, natron, salt og alle krydderierne.
I en anden skål piskes græskar, sukker, farin og olie godt sammen. Æggene blandes i et af gangen.

Til sidst tilsættes melblandingen forsigtgt.

Fordel kagerne i de ønskede forme og bag i en varm oven ved 180 grader. Mini kager skal have 15 min og almindelige kager skal have 18 min.

Til frostingen skal der piskes den ønskede mængde fløde (nok ½ L) ca. 1 dl flormelis og en anelse stærk kold kaffe.

onsdag den 12. oktober 2011

Boston Creme Pie

Denne her har jeg haft mit øje på i noget tid og da vi så skulle have gamle venner på besøg, som vi ikke havde set i alt for mange år, så jeg mit snit til at prøve kræfter med den.

Den tager noget tid at lave, da der er meget afkøling osv. men tilgengæld smager den meget meget godt!
Kagecremen er helt fantastisk og jeg vil helt klart bruge den igen i en anden sammenhæng.

Den blev nyt på den sidste sensommer søndag, hvor vi kunne sidde ude på terrassen (i oktober måned!!!).

Jeg syntes helt klart den er udfordringen værd!

Lys kagecreme:
5 dl piskefløde
100 gr sukker
lidt salt
5 æggeblommer
3 spsk Maizena
60 gr koldt smør
1½ tsk vaniljepulver

Lyse kagebunde:
95 gr mel
1 tsk bagepulver
lidt salt
3 spsk mælk
30 gr smør
½ tsk vaniljepulver
3 æggeblommer
3 æggehvider
2 hele æg
150 gr sukker

Chokoladeganachen:
2,5 dl piskefløde
½ dl sirup
225 gr hakket chokolade
½ tsk vaniljepulver

Start med at lave kagecremen da den skal køles af før den kan bruges.

Varm piskefløden med 6 spsk sukker og salt indtil det simrer. I mellemtiden piskes æggeblommer og 2 spsk sukker sammen i en skål. Pisk Maizena i.

Når piskefløden simrer held den forsigtigt i æggemassen imens der piskes konstant. Held blanding tilbage i gryden og varm den op over middelvarme, imens der konstant piskes (det er meget vigtigt at piske, komme godt rundt i kanterne og ned i gryden og passe på varmen, da man ellers kan få røræg ud af det!). Pisk indtil den er tyk og bobler.
Tag den af varmen og pisk smør og vanilje i.
Held cremen over i en skål og dæk med film helt ned på cremen så den ikke danner skind.
Sæt den i køleskabet i mindst 3 timer eller max 2 dage.

Kagen:
Bland mel, bagepulver, salt og vanilje i en skål.
Bland mælk og smør i en lille gryde og varm op indtil smørret er smeltet.

Pisk æggehviderne når de begynder at blive stive tilsættes 6 spsk sukker i.
Pisk æggeblommer og de hele æg og pisk sammen med 6 spsk sukker indtil blanding er tyk og lysegul.

Held æggeblandingen over æggehviderne og strø melblandingen over. Vend forsigtigt.
Tilsæt den nu afkølede mælk/smør blanding og vend det hele sammen til det er blandet.

Fordel dejen i to spring forme og bag ved 180 grader i ca. 16 min. og lad dem køle helt af.

Chokoladeganache:
Bland piskefløde og sirup i en lille gryde og varm op lige til det begynder at simre.
Tag gryden af varmen og hæld den hakkede chokolade i. Lad det stå og rør i det ind imellem så chokoladen smelter.Bland vaniljen i.
Ganachen skal køle helt af, man kan evt. sætte den i kølskabet og røre lidt i det med jævne mellemrum.

Den færdige kage:
Læge den ene bund på et kage fad. Et godt trick er at lægge små baner af bagepapir langs kanten under bunden så når man har hældt chokoladen over, kan fjerne papiret og har en fin kant og  chokolade over det hele.
Fordel kagecremen ligeligt og placer den anden bund oven på. Hvid man vil sikre sig en lige overflade, lægges den øverste bund på med toppen nedad.
Pres bundene let sammen.
Held den kølige chokolade udover så den dækker hele kagen og siderne. Pynt med flødeskum og lade chokoladen størkne. Den kan sagtens komme på køl for at fremskynde processen.

Hvad gør man nå man har peanut butter til overs?

....Man laver da peanut butter swirl cupcakes, gør man ikk?

Giver ca. 18 - 20 stk

85 gr smør
1,5 dl fint hakket chokolade eller chocolate chips
250 gr mel
135 gr sukker
en lille dl kakaopulver
1 spsk bagepulver
½ tsk Natron
lidt salt
3 dl kærnemælk
1 æg
2 tsk vaniljepulver

Halvdelen af chokoladen og al smørret lægges i en skål og sættes over et vandbad. Varm op og rør indtil chokoladen og smørret er helt smeltet og blandet. Sæt til side.

I en stor skål blandes mel, sukker, kakao, bagepulver, Natron, salt og vaniljepulver.
I en mindre skål eller et målebæger piskes kærnemælk og æg let sammen.

Pisk kærnemælken i melblandingen og hæld den smeltede chokolade og smør blanding i og vend til sidst den resterende hakkede chokolade i.

Fyld dejen i forme.

Til peanut butter swirl:
en lille dl peanut butter
64 gr flormelis
1 spsk mælk

Peanut butter og smør blandes i en skål og smeltes i microovnen. Pisk det sammen med flormelis og mælk.

Læg en lille skefuld på hver kage og kør evt. en kniv igennem for at blande med dejen.

Bag ved 180 grader i 20 - 22 min.