Her vil jeg dele min passion for kager, lækkerier og comfort food. Jeg håber, at I vill kigge med og føle jer inspireret til at komme i køkkenet og kaste jer ud i nogle af opskrifterne. Jeg hjælper gerne med råd og forslag og skulle I have lyst til at jeg skal lave noget til en særlig lejlighed skal I bare skrive, så finder vi også ud af det.
- Maria

"Let's face it, a nice creamy chocolate
cake does a lot for a lot of people;
it does for me"

Audrey Hepburn

mandag den 26. december 2011

Lidt julehygge - hvid chokolade og tranebær kage

Juledagene går hurtigt op i and og brune kartofler. Den her opskrift er til en lille mundhapper om eftermiddagen, lige for at varme op og den er god til de evt. julebesøg.

Det giver en  kage på ca. 20 x 20 cm.

225 gr blødt smør
275 gr brun farin
3 æg
1,5 tsk vaniljepulver
2 tsk revet appelsinskal
190 gr mel
1 tsk stødt ingefær
1/2 tsk salt
1/2 tsk Natron
3/4 tsk bagepulver
ca. 2 dl tørret tranebær
170 gr hakket hvid chokolade

I en mindre skål bland mel, stødt ingefær, salt, Natron, bagepulver og vaniljepulver.
I en stor skål piskes farin og smør grundigt sammen. Tilsæt derefter æg og appelsinskal og pisk godt igennem.
Tilsæt melblandingen lidt efter lidt.

Hak den hvide chokolade og tranebærrene i fine stykker og vend i blandingen.

Dæk en form med bagepapir og hæld blandingen i. Bag ved 180 grader i en varm ovn i ca 40 min eller indtil kagen er lys brun og man kan sætte en tandstik og den kommer ren op.

Køl kagen helt af.

Frosting:
110 gr flødeost
30 gr blødt smør
255 gr flormelis
1/2 tsk vaniljepulver
ca 1 tsk appelsinsaft

Pisk smør og ost sammen. Tilsæt resten af ingredienserne og pisk godt sammen i et minuts tid.

Smør over den afkølede kage og pynt evt. med tørrede tranebær eller smeltet hvid chokolade.

fredag den 16. december 2011

Mini Sarah Bernhardt kager med hindbær......jo tak det er godt.

Jeg skulle finde på en dessert efter en jul-agtig middag. Da det ikke var rigtig juleaften kunne det jo ikke være ris a la mande og det skulle heller ikke være for tungt efter maden.
Så fandt jeg dem her....og de er bare gode. De er små, så man styrer selv og man tager en eller flere (mhm) og de holder sig fint i køleskabet....se der er til dagen efter.

Giver ca. 15 stk.

Trøffelcreme:
3 dl piskefløde
150 gr mørk chokolade

Bring fløde op til kogepunktet. Hak chokoladen fint og hæld halvdelen af fløden over. Rør godt rundt og tilsæt resten af fløden og rør til chokoladen er helt smeltet.
Læg husholdningsfilm direkte på den varme creme og sæt den på køl i mindst 4 timer.


Hindbærmarmelade:
100 gr friske hindbær
saft af ½ citron
100 gr sukker
1 tsk majsstivelse

Kog hindbær, citronsaft, sukker og majsstivelse sammen i ca. 10 min til det tykner.
Hæld i en lille bøtte og læg husholdningsfilm direkte på den varme masse og sæt på køl til den er helt kold.


Kransekagemasse:
100 gr rørsukker
65 gr æggehvider
350 gr marcipan

Bland rørsukker og æggehvider i en lille skål og lad det trække i en ½ times tid.
Tilsæt massen til marcipanen lidt efter lidt mens der æltes godt.
Kom den færdige masse i en sprøjtepose med en stor stjernetyl og lav små flade stjerner på et stykke bagepapir. De skal være ca. 6 cm i diameter.
Lav en lille fordybning med fingeren på hver bund og hæld lidt marmelade i.

Bag ved 190 grader i ca. 13 min eller til de er gyldne.

Afkøl dem i køleskabet eller sæt dem køligt.


Pisk trøffelcremen kort og hæld den i i en sprøjtepose med en stor rund tyl og sprøjt ud på kagerne i toppe.

Sæt på køl i ca. 2 timer.

300 gr chokolade til at dyppe i
Frysetørrede hindbær

Dyp de kolde kager i i chokoladen  og drys med de frysetørrede hindbær.

Nougatbrud med hasselnødder

Jeg eeeelsker nougat. Havde jeg vidst det var så nemt at lave selv havde jeg gjort det for lææææænge siden.


Det giver et lille stykke, hvad der svarer til en lille plade chokolade....er du glad for nougat, så lav dobbelt.

125 gr hasselnødder
200 gr nougat

Rist nødderne i ovnen ved 180 grader i ca. 8 min. Lad dem afkøle lidt og nuller så skallen af.
Smelt nougaten i et vand bad. Tag den af varmen og bland nødderne i.
Hæld den straks op i en skål foret med husholdningsfilm og sæt på køl til den er stivnet og kan skæres i passende stykker.

Flødekarameller med pistacienødder

Jeg er ikke selv den store karamelfan, men det er min mand...og derfor skal der jo også være lidt jul til ham!
Jeg syntes de her så så fine ud.....


Giver en masse!

½ L piskefløde
250 sukker
100 glukosesirup
60 gr smør
40 gr usaltede hele pistaciekerne

Kog fløde, sukker, sirup og smør ind. Karamellen skal være flot gylden og tyk. Den er færdig når den er 124 grader og slipper bunden af gryden. Rør jævnligt i den, især til sidst.
Tag gryden af varmen og tilsæt nødderne.

Tag en firkantet beholder og beklæd den med bagepapir smurt med en neutral madolie.

Lad den køle af ved stuetemperatur til næsten dag. Skær den i stykker og pak den ind i karamelpapir.

Chokolade, chokolade, nougat og trøfler mums

Jul er bare chokolade og marcipan i rå mængder. Jeg har fået produceret lidt godt og blandet. Håber det kan give lidt inspiration.


Hvid chokoladetrøffel med limoncello:
Giver ca. 20 stk

200 gr hvid chokolade
2 spsk piskefløde
Korn fra en vaniljestang
2 spsk Limoncello
Mørk chokolade til overtræk
Pynt

Hak chokoladen fint og smelt den over et vandbad. Når den er helt smeltet blandes vaniljekornene i.

Bring piskefløde op til kogepunktet (husk at varme mere end du skal bruge, da der hurtigt vil fordampe noget af det) og hæld de 2 spsk over chokoladen. Tilsæt Limoncelloen og rør rundt. Stil den på køl eller lade den stå fremme indtil den er fast og klar til at blive rullet til kugler, afhængigt af hvor hurtigt det skal gå.

Lave kugler i passende størrelser og sæt dem i køleskabet. Når de er helt hård kan de dyppes i mørk chokolade og pyntes.

Café au lait trøfler:
Giver ca, 20-25 stk

Til au lait delen:
90 gr hvid chokolade
35 ml piskefløde
korn fra en halv vaniljestang

Til Café delen:
60 gram mørk chokolade
55 ml fløde
½ spsk Nescafé
7 gr smør

Varm fløden op til kogepunktet (igen mere end du skal bruge).
Hak chokoladerne fint og fordel den hvide i en og den mørk i en anden.
Fordel fløden over chokoladen som angivet overfor og tilsæt vaniljen til den hvide og kaffe og smør til den mørke. Rør godt rundt så al chokoladen er smeltet.

Bland de to sammen og sæt i køleskab indtil cremen er hård og tril kugler af passende størrelser. Sæt dem på køl til de er hårde og dyp dem i chokolade.

Calvadostrøfler:
Til ca. 25 stk

0,9 dl piskefløde
25 ml Calvados
25 gr honning
156 gr mørk chokolade
40 gr smør
Chokolade til overtræk
Kakaopulver

Varm fløde, Calvados og honning op til kogepunktet. Hak chokoladen fint og hæld fløden over. Rør massen godt sammen. Køl massen lidt ned og pisk smørret i.
Hæld den i en form og lade den stå køligt i 48 timer.

Rul fine kugler af den og lad dem stå køligt til de er tørre og hårde. Dyp dem derefter i mørk chokolade og rul dem i kakao inden chokoladen størkner.

Nougatdrømme:
Til ca. 30 stk

180 gr nougat
110 gr lys chokolade
300 gr marcipan
300 gr chokolade til overtræk

Smelt nougat og den lyse chokolade sammen. Lad blandingen stå lidt så den tykner.
Rul marcipanen ud i et firkantet stykke der er ca. 25 x 30 cm.Det er nemmest at gøre mellem to stykker husholdningsfilm.

Smør nougat blandingen på og rul sammen til en roulade. Pak den stramt ind i husholdningsfilm og stil den køligt til dagen efter.
Skær fine stykker af rouladen og dyp den ene halvdel i chokolade-

lørdag den 10. december 2011

Mickey Klubhuskage til Christian

Christians storebror fik denne Ben 10 kage til sin fødselsdag.... og det kan man jo ikke stille sig tilfreds med. Så der lå en fast bestilling inde på en Mickey kage til hans fødselsdag.