Her vil jeg dele min passion for kager, lækkerier og comfort food. Jeg håber, at I vill kigge med og føle jer inspireret til at komme i køkkenet og kaste jer ud i nogle af opskrifterne. Jeg hjælper gerne med råd og forslag og skulle I have lyst til at jeg skal lave noget til en særlig lejlighed skal I bare skrive, så finder vi også ud af det.
- Maria

"Let's face it, a nice creamy chocolate
cake does a lot for a lot of people;
it does for me"

Audrey Hepburn

onsdag den 25. januar 2012

Cars 2 kage til børnehaven.

Selvfølgelig skal børnehaven heller ikke snydes.

Det er en almindelig vaniljekage overtrukket med smørcreme og dekoreret efter alle kunstens regler.

Fødselsdag i bogstaverne og Hr. Skægs navn

Hr. Skæg er et meget stort hit hjemme hos os. Vi har alt hvad der kan opdrives af merchandise, dvd'er og downloades. Så selvfølgelig skulle vi også holde en Hr. Skæg fødselsdagsfest.



Chokoladekagen er en jeg bruger fast til denne slags kager, da den er god til børn og dem at dekorere:

Skal du lave en almindelig rund kage, så lav halvdelen.

150 gr blødt smør
820 gr sukker
8 æg
750 gr mel
Vaniljepulver efter smag
1 tsk bagepulver
3,5 tsk Natron
180 gr kakao
700 ml kærnemælk

Pisk smør og sukker grundigt sammen. Tilsæt æggene et par stykker af gangen og pisk godt igennem mellem hver gang.

I en anden skål blandes mel, vaniljepulver, bagepulver, Natron, kakao godt sammen.

Af ca. 3 - 4 omgange blandes skiftevis melblanding og kærnemælken i.

Den bages i en varm ovn ved 180 grader i ca. 1 time og 20 min. men husk og test den.

Bogstavscookies


Hele bordet blev dækket af bogstavskager. Det er denne opskrift og de er dekoreret med royal icing.

Flødeboller


Efter mange dages flødebolle eksperimenter kom dagen endelig hvor de skulle laves "rigtigt".


60 gr vand
150 gr sukker
80 gr glucose
1 vaniljestang
100 gr æggehvider (ca. to bægre)
2 spsk. sukker

Chokolade til overtræk.

Skrab vaniljekornene ud og bland det sammen med en anelse sukker, så det er nemmere at opløse.
Vand, sukker, glucose og vaniljekorn bringes i kog indtil ca. 117 grader.

Pisk æggehviderne næsten helt stive.

Hæld sukkerlagen i en tynd stråle ned til æggehviderne mens der piskes grundigt. Pisk videre i ca 8 - 10 min.

Sprøjt dem ud på bundene med en stor rund tyl og lad dem hvile, sæt dem evt. i køleskabet.

Smelt chokoladen over et vandbad og overtræk flødebollerne.

Vaniljecupcakes med cream cheese frosting




Det er disse cupcakes og denne frosting med revet citronskal.

Derudover var der pølsehorn og hjemmelavede pizzasnegle....



torsdag den 12. januar 2012

Hjemmelavede flødeboller - generalprøven

Min mand har længe brokket sig over at man ikke kunne få de "gode gamle" mokkaflødeboller mere. Så efter en del søgen på nettet kom jeg op med denne opskrift. Man kan jo selv vælge om man vil tilsætte kaffe eller noget andet smag....eller måske slet ikke noget.
Planen er at jeg vil lave nogle til min søns 5 års fødselsdag...så konceptet skulle jo lige afprøves før den store dag.
Fødselsdagsbarnet selv var meget begejstret - og det er jo det der tæller.


Min mand kan ikke lide marcipan - der blev derfor stille krav til at jeg fremskaffede de klassiske bunde. Dem fandt jeg her.

Giver ca. 20 - 25 stk

60 gr vand
150 gr sukker
80 gr glukose
1 vaniljestang
2 tsk Nescafépulver
100 gr æggehvider (ca. 2 bægre)
2 spsk sukker
ca. 200 gr chokolade (mørk, lys, hvid hvad man kan lide)

Skrab vaniljekornene ud og bland dem sammen med en smule af sukkeret, så er det nemmere at røre ud i sukkerlagen.

Vand, sukker, glukose, vanilje"sukker" og vaniljestangen hældes i en gryde og koges op til 117 grader. Tilsæt kaffen her og rør rundt.
Pisk hviderne næsten stive.

Hæld langsomt, i en tynd stråle, lagen ned til hviderene mens der piskes kraftigt og fortsæt med at piske i ca. 8 min til massen er helt fast og kan "stå" selv og ikke flader sammen.

Hæld massen i en stor sprøjtepose med en stor åben tyl på og sprøjt en passende mængde ud på hver bund.

Lad dem hvile i en times tid, sæt dem evt. i køleskabet.

Dyp dem i chokolade (jeg ville nok holde mig til en 60% af slagsen så chokoladesmagen ikke dominerer for meget).


Rettelse: Mokkabollerne bliver endnu bedre hvis man skifter vandet ud i sukkerlagen med espresso (og så dropper Nescaféen).

onsdag den 11. januar 2012

Comfort food Pasta alla Vodka

I et forsøg på at opfylde min mands madønsker (Jeg citerer sms: pasta, fløde, tomat, skinke bacon) fandt jeg denne fabelagtige pasta. Når der er vodka i titlen....så skal det jo prøves. Den er faktisk vældig vældig god. Vodkaen bliver selvfølgelig brændt af, men efterlader alligevel en helt anderledes smag i en ellers klassisk pasta ret. Prøv den (og man har vel altid en sjat Vodka stående)

500 gr pasta (jeg brugte fyldt pasta med ricotta og basilikum)
1 ds. hakkede tomater
Olivenolie
Et fint hakket løg
2 tsk tomatpuré
2 fed hvidløg (knust)
½ tsk tørret chili
lidt salt
Næsten 1 dl Vodka
1,5 dl fløde (madlavningsfløde el. piskefløde)
Hakket basilikum, pecorino el. parmesan, bacon, skinke til pynt.

Bring pastavandet i kog.

Hak løget og varm olivenolien op på en pande. Tilsæt løg og tomatpuréen og steg det godt af indtil løgene bliver bløde. Bland hvidløg og chili i og lad det stege kort af.

Tilsæt de hakkede tomater og salt og bland godt. Tag panden af varmen og hæld Vodkaen i. Sæt panden tilbage på varmene og lade det koge videre til alkoholen fordufter, en 5 - 8 min.
Endelig blandes fløden i og det lad det simre ved svag varme.

Sørg for at pastaen er kogt på det her tidspunkt, så den varme pasta kan komme direkte over i saucen.

Tilsæt stegt bacon, skinke eller hvad man har lyst og slut af med frisk revet ost og basilikum.

MUMS!