Jeg er altid på jagt efter en nem opskrift på boller. Den opskrift jeg havde på koldthævede boller var jeg lidt træt af og syntes egentligt ikke den var rigtig god. Så var vi til frokost hos nogle af min svigerfars venner og hun havde lavet disse.
De kan blandes med kerner, nødder, tørret frugt og bær som man nu lyster. Jeg plejer at lave dem helt plain i weekenden.
Det passer så fint med at de skal i ovnene mens der bliver lavet kaffe, æg (og bacon) og dækket bord og så er der varme boller.
Jeg laver dem i min maskine, men de kan sagtens blandes i hånden også.
Her er rigeligt til os fire og så er der også til en med ost på senere.
Giver ca. 8 - 10 stk.
15 gr gær
5 dl koldt vand
ca. 1 spsk. salt
et skvæt olie
150 gr durummel
450 gr hvedemel
Kerner, frugt og andet efter lyst
Bland gær, vand, salt og olie sammen så gæren bliver opløst.
Bland melet i. Jeg plejer at hælde hvedemel i til dejen er helt samlet. Nogen gange lidt mere, nogen gange er de 450 gr fint.
Jeg plejer at pensle med et sammenpisket æg. Men de kan sagtens laves uden.
Sæt dem i køleskabet natten over.
Sæt dem på to bageplader og bag dem ved 230 grader i en kold ovn. I min ovn skal de have 20 min. Så hold øje med dem første gang.
Velbekomme.
Hej :)
SvarSletDejlig enkel og nem opskrift. Skønt at man selv kan tilføje andre ingredienser, som man vil. Jeg puttede lidt revet æble og gulerod i, hvilket gjorde bollerne dejlig "svampede". Så det kan i hvert fald anbefales.