Her vil jeg dele min passion for kager, lækkerier og comfort food. Jeg håber, at I vill kigge med og føle jer inspireret til at komme i køkkenet og kaste jer ud i nogle af opskrifterne. Jeg hjælper gerne med råd og forslag og skulle I have lyst til at jeg skal lave noget til en særlig lejlighed skal I bare skrive, så finder vi også ud af det.
- Maria

"Let's face it, a nice creamy chocolate
cake does a lot for a lot of people;
it does for me"

Audrey Hepburn

lørdag den 7. juli 2012

Blåbær cheesecake med hvidchokolade

Jeg har et meget svagt punkt for cheesecake.... Bagt, ikke bagt.... Jeg er ligeglad. Godt er det.
Jeg har haft kig på denne i noget tid og fik endelig chancen for at lave den. Man kan sagtens bytte bærene ud med hvad der nu er sæson for. Men jeg vil altid bruge friske til den.



300 gr digestive kiks
150 gr smeltet smør

Fyld:
600 gr Philadelphia
2 1/2 dl creme fraiche
1 dl sukker
1 dl majsstivelse
2 tsk vaniljesukker
3 æg
1 dl piskefløde
200 gr hvid chokolade
75 gr bær

Knus kiksene i en foodprocessor og bland det smeltede smør i.

Pres blandingen i bunden af en springform og forbag bunden ved 175 grader i ca. 10 min. Lad den køle af.

Pisk ost og creme fraiche sammen og tilsæt sukker, majsstivelse og vaniljesukker. Rør æggene i et ad gangen og til sidst fløden.

Smelt chokoladen over et vandbad og bland den i fyldet.

Hæld den over bunden og drys bærene ovenpå.

Bag den i ca. 40 min. ved 175 grader. Læg sølvpapir over omkring halvvejs, så kagen ikke bliver for mørk.

Sluk for ovnen og lad den stå i 30 min. på eftervarme. Køl den helt af før den tages ud af formen.

4 kommentarer:

  1. Min kærestes favoritkage. Han har fødselsdag idag, så den skal jeg til at bage :)

    SvarSlet
  2. Kunne han li' den og havde I en god dag?

    SvarSlet
  3. skal den serveres varm eller kold? :) Ser lækkert ud!!

    SvarSlet
  4. Helt afkølet! Den er meget meget god!

    SvarSlet