Her vil jeg dele min passion for kager, lækkerier og comfort food. Jeg håber, at I vill kigge med og føle jer inspireret til at komme i køkkenet og kaste jer ud i nogle af opskrifterne. Jeg hjælper gerne med råd og forslag og skulle I have lyst til at jeg skal lave noget til en særlig lejlighed skal I bare skrive, så finder vi også ud af det.
- Maria

"Let's face it, a nice creamy chocolate
cake does a lot for a lot of people;
it does for me"

Audrey Hepburn

mandag den 4. juli 2011

Chokolade pavlova med bær (spist i en fart)

Vejrguderne havde jo truet med endnu et vildt regnskyl søndag AFTEN....ikke søndag eftermiddag midt i kagen, kaffe og terassehyggen....men sådan er det jo nogen gange....så den blev spist i en fart og det hele rykket indenfor da Thor svingede sin hammer og lod det brage og regne igen...men så var der jo lidt til overs til aftenkaffen så pyt :)

Pavlova er i bund og grund en marengsbund med flødeskum og en valgfri topping. Den er også god med nødder i og fx. passionsfrugt i cremen......men det må blive en anden gang. I dag er det med chokolade....


Maregnsbund


6 æggehvider
300 gr sukker
3 spsk cacao
1 tsk rødvinseddike
50 gr fint hakket mørk chokolade

Pisk hviderne stive. Tilæt sukkeret lidt af gangen. Hæld eddiken i, si cacaoen i og vend det hele til cacaoen er fordelt i hele marengsen. TIlsidst hældes den hakkede chokolade i og fordeles godt.

Læg bagepapir på en bageplade og hæld maregns på midten så den danner en cirkel på ca 25 cm i diameter.

Ovnen skal forvarmed ved 180 grader og sættes ned til 150 grader når bunden bliver sat ind. Den skal bage i ca 1 times tid.

Tag bunden ud og lad den køle helt af.

Fyld


½ liter piskefløde
Hakket chokolade
Bær efter eget valg (rigeligt)

Pisk fløden til skum og fordel over den kolde kage.

Dæk flødeskummen med bær og så meget hakket chokolade som man kan lide.

Stil den gerne på køl inden servering, da flødeskummen ellers nemt kan smelte i det fugtige vejr vi har i øjeblikket.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar