Så har bloggen fået sommertøj på. Håber I kan li' det.
Jeg er møjt spændt. Jeg har nemlig fået min første rigtige cateringopgave eller hvad man skal kalde det. Jeg skal lave lidt nem mad og kage til DCH Nivå's 30 års jubilæum. Jeg glæder mig helt vildt (især til kagen) så nu får vi se hvordan det spænder af.
Men nu til sagen: Valnøddemarengs med nougatcreme og chokolade. Det er altså en rigtig god dessert..... Jeg har lavet dem portionsopdelt. Det syntes jeg var rigtig fint.
Man kan enten lave to bunde til hver med en kaffekop eller som jeg har gjort, tre bunde til hver med et almindeligt vandglas.
Giver til 6 personer.
270 gr valnødder
2,5 tsk bagepulver
1,5 spsk mel
8 æggehvider
330 gr sukker
Creme
270 gr nougat
2 dl piskefløde
Chokolade til pynt
Valnødder, mel og bagepulver blendes til en fin rasp.
Æggehviderne piskes stive og efterfølgende hældes sukkeret i lidt efter lidt med der piskes. Hviderne skal være helt stive så de danner små toppe.
Vend raspen forsigtigt i og vær sikker på at det hele en blandet godt sammen.
Beklæd en bageplade med bagepapir og hæld dejen ud. Fordel den ligeligt over hele pladen.
Pladen skal i en 175 grader varm ovn i ca. 25 minutter. Derefter skal den afkøles helt.
Derefter udstikkes det antal ringe man skal brug. Jeg lavede denne med to lag dvs. 3 ringe til hver.
Smelt nougaten og pisk fløden til en let skum.
Køl nougaten af og vend flødeskummet i. Sæt cremen på køl i mindst en time.
Fordel derefter cremen på bunden efter ønske og riv eller skræl chokolade henover. SERVER!
Du er så sej! Tillykke med gig'et!
SvarSlet