Kærnemælkschokoladekage med vanille frosting - og så med et stænk appelsin. Opskrifterne er fra Magnolia Bakery (moderskibet). Jeg har bare tweeket lidt så det ikke blev amerikaner sødt.
Kage
250 gr mel
1 tsk natron
230 gr blødt smør
200 gr sukker
220 gr farin
4 æg
180 gr smeltet mørk chokolade
2.4 dl kærnemælk
1 tsk vanilje
Smelt chokoladen over et vandbad. Når den er helt smeltet tages den af varmen og køler i 5 - 10 min.
I en mindre skål si mel, natron og vanilje sammen.
I en stor skål piskes smør, sukker og farin godt sammen.
Tilsæt æggene et af gangen og pisk grundigt imellem hver.
Bland den afkølede chokolade i og piske til det er helt blandet.
Tilsæt melblanding og kærnemælk skiftevis af tre omgange.
Smør to springforme og fordel blanding ligeligt i de to.
Bag ved 180 grader i 25 - 35 min.
Lad kagen køle helt af.
Frosting
230 gr blødt smør
Ca 650 gr flormelis (måske lidt mere måske lidt mindre)
0.2 dl appelsinsaft
1 dl mælk
2 tsk vanilje
Revet appelsinskal fra en appelsin
Pisk smør og 500 gr flormelis, vanilje, saft og mælk godt sammen i en skål.
Tilsæt herefter flormelis lidt efter lidt indtil konsistensen er fast og smørbar.
Pres lidt appelsinsaft ud på bundene og fordel lidt frosting på toppen af den ene. Læg den anden ovenpå og pres let.
Fordel frostingen over resten af kagen og drys evt. med lidt kakao.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar