Og så ser en Opel Vectra således ud....
Nå trille bil hjem, tømme bil, ringe efter vejhjælp, forsikring og mand, mor og svigerforældre.
Kagen overlever mirakuløst.
Med 4 timers forsinkelse minimal pakker vi en Panda og kører de 1½ time til Gudmindrup....uden aircon.....det er kage så ikke så glad for. Men vi når festen med kagen i hånden og får en fantastisk sommeraften i det Nordsjællandske.
Og kagen det hele handlede om:
Kagen er af lyse lagkagebunde med jordbærcreme imellem.
Lagkagebunde:
6 æg (skal deles i hvider og blommer)
150 gr flormelis
100 gr majsstivelse
100 gr hvedemel
1½ tsk bagepulver
Bland mel, majsstivelse og bagepulver i en skål.
Skil æggehvider og blommer.
Pisk hviderne stive.
Pisk æggeblommerne med flormelisen til det er hvidt og skummende.
Bland melblandingen med æggeblommemassen og herefter vendes hviderne forsigtigt i.
Dejen hældes i en springform og bages i ca. 20 min ved 200 grader. Den kan deles i op til tre bunde.
Jordbærcreme:
en pose frosne jordbær
100 gr sukker
1 stang vanilje
2 spsk kartoffelmel
½ L piskefløde
Vaniljestangen flækkes og kornene skrabes ud. Gem selve stangen.
Jordbær, sukker, vanilje korn og stang hældes i en lille gryde og bringes i kog. lad det simre i ca. 10 min.
Fjerne vaniljestangen og blend blanding og giv den et yderligere opkog.
Opløs kartoffelmel i 4 spsk koldt vand.
Tag gryden af varmen og rør kartoffelmelblandingen i mens man rør konstant indtil det tykner.
Lad det køle helt af.
Pisk fløden og vend jordbærkompotten i. Tag lidt af gangen og vurder selv hvor meget der skal i, så den ikke bliver for flydende.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar