Her vil jeg dele min passion for kager, lækkerier og comfort food. Jeg håber, at I vill kigge med og føle jer inspireret til at komme i køkkenet og kaste jer ud i nogle af opskrifterne. Jeg hjælper gerne med råd og forslag og skulle I have lyst til at jeg skal lave noget til en særlig lejlighed skal I bare skrive, så finder vi også ud af det.
- Maria

"Let's face it, a nice creamy chocolate
cake does a lot for a lot of people;
it does for me"

Audrey Hepburn

tirsdag den 16. august 2011

"Leave the gun, take the cannoli"


Jeg har altid haft en fascination af denne sicilianske dessert. Fordi den på en eller anden måde har så meget historie med i bagagen.
Så mangler man jo bare en undskyldning for at lave den og en troværdig opskrift.
Rørene i sig selv er et projekt af en anden verden, som vist kun den rigtige italienske mama har udstyr til.
Dejen i sig selv er vist nem nok, men så skal man lige udstyres med en voldsom mængde små metalrør som man kan svøbe dejen om og derefter friturestege. Nu ligger man jo ikke lige inde med sådan nogen.
Men så er det jo heldigt at man har Supermarco.
For længe siden var vi derude og jeg fandt, til min vilde glæde, rørene. Sirligt pakket....
Så er det jo lige det med anledningen....den kom så igår da vi havde visit fra det norske....
Cannolifyld:
450 gr Ricotta
2,4 dl sødmælk
200 gr sukker
30 gr majsstivelse

Lad sukker, mælk og majstivelse blive opvarmet ved svag varme i en lille gryde. Så sukkeret er helt oplæst hældes det over ricottaen og det hele røres sammen.
Hæld blandingen tilbage i gryden og varm forsigtigt op under konstant omrøring. Til det bliver helt tykt.
Køl blandingen helt af før den bliver fyldt i rørene.
Jeg har vendt lidt hakket chokolade i, men man kan sagtens vælge andre ting (nødder, tørret frugt osv) til at putte i.

Dette skulle være en ægte sicilianske mama opskrift. Jeg har dog set flere hvor der er mindre sukker i og hvor man ikke varmer blandingen op....men de må jo komme an på en prøve ved en senere lejlighed.

Der er her nok til at fylde 8 rør.

2 kommentarer: