Her vil jeg dele min passion for kager, lækkerier og comfort food. Jeg håber, at I vill kigge med og føle jer inspireret til at komme i køkkenet og kaste jer ud i nogle af opskrifterne. Jeg hjælper gerne med råd og forslag og skulle I have lyst til at jeg skal lave noget til en særlig lejlighed skal I bare skrive, så finder vi også ud af det.
- Maria

"Let's face it, a nice creamy chocolate
cake does a lot for a lot of people;
it does for me"

Audrey Hepburn

fredag den 16. december 2011

Mini Sarah Bernhardt kager med hindbær......jo tak det er godt.

Jeg skulle finde på en dessert efter en jul-agtig middag. Da det ikke var rigtig juleaften kunne det jo ikke være ris a la mande og det skulle heller ikke være for tungt efter maden.
Så fandt jeg dem her....og de er bare gode. De er små, så man styrer selv og man tager en eller flere (mhm) og de holder sig fint i køleskabet....se der er til dagen efter.

Giver ca. 15 stk.

Trøffelcreme:
3 dl piskefløde
150 gr mørk chokolade

Bring fløde op til kogepunktet. Hak chokoladen fint og hæld halvdelen af fløden over. Rør godt rundt og tilsæt resten af fløden og rør til chokoladen er helt smeltet.
Læg husholdningsfilm direkte på den varme creme og sæt den på køl i mindst 4 timer.


Hindbærmarmelade:
100 gr friske hindbær
saft af ½ citron
100 gr sukker
1 tsk majsstivelse

Kog hindbær, citronsaft, sukker og majsstivelse sammen i ca. 10 min til det tykner.
Hæld i en lille bøtte og læg husholdningsfilm direkte på den varme masse og sæt på køl til den er helt kold.


Kransekagemasse:
100 gr rørsukker
65 gr æggehvider
350 gr marcipan

Bland rørsukker og æggehvider i en lille skål og lad det trække i en ½ times tid.
Tilsæt massen til marcipanen lidt efter lidt mens der æltes godt.
Kom den færdige masse i en sprøjtepose med en stor stjernetyl og lav små flade stjerner på et stykke bagepapir. De skal være ca. 6 cm i diameter.
Lav en lille fordybning med fingeren på hver bund og hæld lidt marmelade i.

Bag ved 190 grader i ca. 13 min eller til de er gyldne.

Afkøl dem i køleskabet eller sæt dem køligt.


Pisk trøffelcremen kort og hæld den i i en sprøjtepose med en stor rund tyl og sprøjt ud på kagerne i toppe.

Sæt på køl i ca. 2 timer.

300 gr chokolade til at dyppe i
Frysetørrede hindbær

Dyp de kolde kager i i chokoladen  og drys med de frysetørrede hindbær.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar