Jeg skulle finde på en dessert efter en jul-agtig middag. Da det ikke var rigtig juleaften kunne det jo ikke være ris a la mande og det skulle heller ikke være for tungt efter maden.
Så fandt jeg dem her....og de er bare gode. De er små, så man styrer selv og man tager en eller flere (mhm) og de holder sig fint i køleskabet....se der er til dagen efter.
Giver ca. 15 stk.
Trøffelcreme:
3 dl piskefløde
150 gr mørk chokolade
Bring fløde op til kogepunktet. Hak chokoladen fint og hæld halvdelen af fløden over. Rør godt rundt og tilsæt resten af fløden og rør til chokoladen er helt smeltet.
Læg husholdningsfilm direkte på den varme creme og sæt den på køl i mindst 4 timer.
Hindbærmarmelade:
100 gr friske hindbær
saft af ½ citron
100 gr sukker
1 tsk majsstivelse
Kog hindbær, citronsaft, sukker og majsstivelse sammen i ca. 10 min til det tykner.
Hæld i en lille bøtte og læg husholdningsfilm direkte på den varme masse og sæt på køl til den er helt kold.
Kransekagemasse:
100 gr rørsukker
65 gr æggehvider
350 gr marcipan
Bland rørsukker og æggehvider i en lille skål og lad det trække i en ½ times tid.
Tilsæt massen til marcipanen lidt efter lidt mens der æltes godt.
Kom den færdige masse i en sprøjtepose med en stor stjernetyl og lav små flade stjerner på et stykke bagepapir. De skal være ca. 6 cm i diameter.
Lav en lille fordybning med fingeren på hver bund og hæld lidt marmelade i.
Bag ved 190 grader i ca. 13 min eller til de er gyldne.
Afkøl dem i køleskabet eller sæt dem køligt.
Pisk trøffelcremen kort og hæld den i i en sprøjtepose med en stor rund tyl og sprøjt ud på kagerne i toppe.
Sæt på køl i ca. 2 timer.
300 gr chokolade til at dyppe i
Frysetørrede hindbær
Dyp de kolde kager i i chokoladen og drys med de frysetørrede hindbær.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar