Det giver en kage på ca. 20 x 20 cm.
225 gr blødt smør
275 gr brun farin
3 æg
1,5 tsk vaniljepulver
2 tsk revet appelsinskal
190 gr mel
1 tsk stødt ingefær
1/2 tsk salt
1/2 tsk Natron
3/4 tsk bagepulver
ca. 2 dl tørret tranebær
170 gr hakket hvid chokolade
I en mindre skål bland mel, stødt ingefær, salt, Natron, bagepulver og vaniljepulver.
I en stor skål piskes farin og smør grundigt sammen. Tilsæt derefter æg og appelsinskal og pisk godt igennem.
Tilsæt melblandingen lidt efter lidt.
Hak den hvide chokolade og tranebærrene i fine stykker og vend i blandingen.
Dæk en form med bagepapir og hæld blandingen i. Bag ved 180 grader i en varm ovn i ca 40 min eller indtil kagen er lys brun og man kan sætte en tandstik og den kommer ren op.
Køl kagen helt af.
Frosting:
110 gr flødeost
30 gr blødt smør
255 gr flormelis
1/2 tsk vaniljepulver
ca 1 tsk appelsinsaft
Pisk smør og ost sammen. Tilsæt resten af ingredienserne og pisk godt sammen i et minuts tid.
Smør over den afkølede kage og pynt evt. med tørrede tranebær eller smeltet hvid chokolade.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar