Den ultimative chokoladekage, siges det. Men god er den ihvertfald.
385 gr mel
1½ tsk bagepulver
1½ tsk Natron
lidt salt
3 æggehvider
3 æggeblommer
170 gr smør
440 gr farin
225 gr mørk chokolade
4,8 dl mælk
1½ tsk vanilje
Smelt den mørke chokolade over et vandbad.
Si mel, bagepulver, natron, salt og vanilje i en skål.
Pisk æggehviderne stive.
Pisk smør og sukker sammen så det bliver luftigt. Pisk æggeblommerne godt og piske dem i smørblandingen.
Tilsæt den smeltede (let afkølede) chokolade og pisk den grundigt sammen.
Tilsæt og pisk grundigt melblanding og mælk af tre omgange.
Tilsidst vendes de piskede æggehvider forsigtigt i.
Fordel dejen i to smurte springforme og bag ved 200 grader i ca. 40 min.
Frosting:
340 gr smør
6 spsk mælk
250 gr hvid chokolade
1 tsk. vanilje
385 gr flormelis
Smelt chokolade over et vandbad.
Pisk smørret luftigt og tilsæt først mælken, den smeltede (let afkølede) chokolade og til sidst vaniljen og pisk grundigt imellem hver ingrediens.
Til sidst tilsættes flormelisen lidt efter lidt mens der pisk godt indtil det har den rette smørbare konsistens.
Fordel et lag i mellem de to afkølede kager og derefter på toppen og siden af den samlede kage. Pynt efter lyst og lejlighed.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar