Her vil jeg dele min passion for kager, lækkerier og comfort food. Jeg håber, at I vill kigge med og føle jer inspireret til at komme i køkkenet og kaste jer ud i nogle af opskrifterne. Jeg hjælper gerne med råd og forslag og skulle I have lyst til at jeg skal lave noget til en særlig lejlighed skal I bare skrive, så finder vi også ud af det.
- Maria

"Let's face it, a nice creamy chocolate
cake does a lot for a lot of people;
it does for me"

Audrey Hepburn

tirsdag den 20. september 2011

Trøfler, trøfler og trøfler

Jordbær / cheese cake trøfler
Fyld:
225 gr Creme cheese
2,4 dl og to spsk knust Digestiv kiks
50 gr flormelis
lidt vanilje
6 spsk fint hakket jodbær

450 gr chokolade til overtræk

Bland ost, kiks, flormelis og vanilje i en skål. Vend forsigtigt jordbærene i og stil på indtil blanding er fast.
Rul kugler af ca. 2 tsk. størrelse og stil på køl igen.
Dyp kuglerne i den smeltede chokolade og still dem på køl indtil de er klar til servering.

Brombær / mørk chokolade trøfler
225 gr mørk chokolade
1,2 dl piskefløde
3-4 spsk. brombærmarmelade

Kakaopulver til at rulle dem i.

Opvarm piskefløden uden at den koger. Hak chokoladen og hæld den varme fløde over. Lad det stå et øjeblik.Pisk blanding sammen indtil den bliver tyk.
Si brombærmarmeladen så der er 3-4 spsk ren marmelade uden bær og pisk det i.
Stil det på køl indtil den er fast nok til at forme nogle små kugler.

Hæld kakaopulver i en skål og rul kuglerne her i. Sæt dem på køl indtil servering.

Citron / hvid chokolade trøfler
130 gr hvid chokolade
Revet skal af en citron
3 spsk. piskefløde

170 gr mørk chokolade til overtræk

Opvarm piskefløden uden at den koger. Hak den hvide chokolade og bland citronskallen i. Hæld den varme fløde over og lad det stå et øjeblik.
Pisk blandingen sammen indtil den bliver tyk. Stil på køl indtil blandingen er fast.
Lav små kugler af blandingen og stil dem på køl igen.
Dyp blandingen i chokoladen og stil på køl indtil servering.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar