Her vil jeg dele min passion for kager, lækkerier og comfort food. Jeg håber, at I vill kigge med og føle jer inspireret til at komme i køkkenet og kaste jer ud i nogle af opskrifterne. Jeg hjælper gerne med råd og forslag og skulle I have lyst til at jeg skal lave noget til en særlig lejlighed skal I bare skrive, så finder vi også ud af det.
- Maria

"Let's face it, a nice creamy chocolate
cake does a lot for a lot of people;
it does for me"

Audrey Hepburn

søndag den 27. marts 2011

Cheese cake på opfordring

Da vi skulle have gæster til fodbold lørdag aften blev der ønsket cheese cake til dessert. Og det er jo lidt af en jungel...to bake or not to bake.
Men valget faldt på denne jordbær cheese cake med chokoladelåg. Den smagte virkelig godt. Især hvis man godt kan synes at cheese cake kan være fed i det, så er denne perfekt.Bund
175 gr Digestive kiks
75 gr smør

Kiksene hakkes helt fine i en food processor eller blender. Smelt smørret og hæld det i og lade det køre rigtigt længe til det er godt blandet. Det skal minde om vådt sand.
dæk bunden af en springform med bagepapir og hæld kikseblandingen i.
Stamp den fast og jævn og sæt den i køleskabet.

Jordbærpuré
En pose frosne jordbær
2 spsk. sukker
2 tsk. citron saft

Jordbærerne hældes i en si og tøes helt op. Derefter presses bærerne igennem sien ned i en skål. Man skal bruge ca. 170 gr puré.
Puré hældes over i en lille gryde og småkoger indtil over halvdelen er kogt væk. Herefter tilsættes sukker og citronsaft og det hele simre indtil sukkeret er opløst. Tag derefter ca. 1 skefuld af resten af jordbærerne og blend det hele til en fin puré.

Cream cheese fyld
2 bægre friskost (Philadelphia el. lignende)
200 gr sukker
3 æg
salt
1½ tsk vanilje
3,5 dl creme fraiche
1,6 dl jordbærpuré

Ost og sukker piskes godt sammen. Pisk æggene i et af gangen. Pisk vanilje og lidt salt i.
Tilsæt til sidst creme fraichen og jordbærpuréen og pisk det hele godt sammen.
Pak springformen stramt ind i to lag sølvpapir og hæld fyldet ovenpå kiksebunden. Sæt derefter formen i et vandbad og bag i en varm oven på 180 grader i ca. 55 min.

Chokoladelåg
110 gr god chokolade
1,3 dl piskefløde
1 æg

Hæld piskefløden i en lille gryde og tænd for blusset. Bræk chokoladen i små stykker og placer det i fløden så den smelter i fløden. Rør rundt indtil det hele er blandet og pisk evt. godt med et håndpiskeris. tilsæt derefter ægget og pisk igen grundigt.

Kagen tages ud af ovnen og chokoladen hældes forsigtig ovenpå kagen. Den er stadigt meget blød så det skal være meget forsigtigt. Glat chokoladen forsigtigt ud.
Sæt kagen tilbage i ovnen i ca. 15 min.

Derefter sættes kagen på bordet til afkøling. Den må først komme i køleskabet når den har stuetemperatur.

Kagen skal stå i køleskabet i mindst 8 timer.Ingen kommentarer:

Send en kommentar