Min mand skulle ned og træne klokken 9 og så skulle vi hygge med god morgenmad bagefter. Så jeg bagte disse boller. Der står godt nok rundstykker i opskriften. Men det er jo ret svært at opnå den samme sprøde overflade som bageren. Det er noget med en særlig ovn der sender damp over bollerne osv....
Men jeg prøvede disse og stilte et lille fad med vand i bunden af ovnen så jeg kunne få lidt "dampeffekt". De blev faktisk rigtig gode og de er super nemme at lave.
Giver ca. 12 - 15 styks
3 dl mælk
25 gr gær
salt
list sukker
50 gr kold smør
400 gr mel
Mælken lunes og gær, slat og sukker blandes i.
Det kolde smør smuldres ud i melet og mælkeblandigen hældes i.
Dejen æltes til den er blød og smidig.
Den sætte til hævning i 45 min. Derefter æltes den igennem igen og deles op i boller. Pensel dem med et sammenpisket æg eller mælk og lad dem efterhæve i 15 min.
Bag dem ved 225 grader i ca. 15 min.
God fornøjelse.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar