Lysten kommer over mig til gulerodsmuffins (særligt cream cheese toppingen ;)).
Denne opskrift er helt genial. Man kan sagtens spæde op med hakkede valnødder, hasselnødder eller rosiner lige hvad man lyster.
Giver ca. 12 styks
Ca. 170 gr mel
Lidt over ½ tsk. bagepulver
½ tsk. Natron
Lidt over ½ tsk stødt kanel
Et nip stødt muskat
Et endnu mindre nip stødt nellike
salt
4-5 gulerødder
150 gr sukker
55 gr farin
2 æg
Næsten 2 dl olie (raps bruger jeg)
Gulerødderne skrælles og rives helt fint. Sæt til side.
Bland mel, bagepulver, natron, krydderier og salt i en skål og vend de revne gulerødder heri.
En en anden skål piskes æg, sukker og farin sammen til en luftig masse. Tilsæt olien lidt efter lidt så det bliver blandet godt.
Til sidst blandes gulerods/mel blandingen i og der røres indtil dejen er ensartet.
Dejen fordeles i de ønskede forme og bages i en 180 grader varm oven i ca. 20 min. eller til man kan stikke en tandstik eller lignende i og den er tør.
Topping
Et bæger (200 gr) flødeost
60 gr. blødt smør
½ Spsk. vanilje
240 gr. flormelis
Smør og flødeost piskes godt sammen. Tilsæt vaniljen og pisk flormelissen i lidt efter lidt.
De blev faktisk helt fantastisk gode.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar