En gammel kollega Rikke skulle bruge noget kage assistance til en middag. Efter en lang række smide-en-masse-idéer mails på Facebook kom vi frem til Devils Food Cup Cakes med hindbærfyld og hindbær topping og små chokolade fyldte hindbær på siden. vi havde en meget meget hyggeligt dag med at dels få styr på alle de gamle Prima folk og med at bage disse kager. Jeg glæder mig til at høre hvordan de blev modtaget. Men syntes de blev ret gode.
Devils Food Cup Cakes
Giver ca. 12 - 15 stykker.
50 gr kakaopulver
1 dl varmt vand
190 gr mel
½ tsk Natron
½ tsk bagepulver
salt
170 gr usaltet smør
225 gr sukker
2 æg
2 tsk vanilje
1,2 dl creme fraiche (vi sparede ikke på noget, så det var 30 %)
I en lille skål blandes kakaopulver og og det varme vand.
I en medium skål blandes mel, natron, bagepulver og salt.
I en lille gryde varmes sukker og smør og blandes sammen til al smørret er smeltet og sukkeren opløst.
Hver opmørksom på at det let kan brænde på.
Held blandingen over i en skål og pisk det sammen til det ikke er så varmt mere. Herefter blandes æggene i et af gangen.Husk at skrab siderne godt ned så det hele bliver blandet.
Derefter blandes vaniljen i, kakaomassen og pisk indtil det er godt blandet.
Derefter blandes halvdelen af melblandingen i, så creme fraichen og tilsidst resten af melblandingen.
Hæld blanding i de ønskede forme og bag dem i en varm oven på 180 grader i ca. 20 min.
Hindbærfyld
En pose optøede hindbær
50 gr sukker
½ spsk Maizena
Blend hindbærrene og pres dem igennem en si.
Kog op sammen med sukkeren og Maizena. Blandingen vil tykne efterhånden til en passende konsistens.
Når kagerne er kølet af kommes fyldet i. Enten ved at "skære" et lille låg af toppen og fylde i og lægge låget på igen. Det kan godt være lidt svært da kagerne smuldrer nemt.
Ellers findes der en særlig tyl til dette.
Chokoladefyld til frisk hindbær
140 gr chokolade
noget af hindbærfyldet
1 - 2 dl piskefløde
Varm fløden op til kogepunktet og hæld over chokoladen og hindbærfyldet. Lad det stå lidt til chokoladen smelter og rør indtil det hele er blandet.
Lad det køle af før det fyldes i de friske hindbær.
Sæt dem straks på køl.
Hindbærfrosting
110 gr usaltet blødt smør
400 gr flormelis eller alm. sukker
Resten af hindbærfyldet
Smør og hindbærfyld piskes sammen. Sukkeret hældes i og det hele blandes godt. Man kan evt. spæde op med lidt mælk eller lignende for at få det til at samle sig.
Rikke ville servere kagerne og hindbærrene med en anelse revet chokolade på toppen og en kugle vaniljeis. Det tror jeg bliver rigtig godt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar